Weet u wat er allemaal in uw water zit?

Wanneer u een nieuwe badkamer laat plaatsen of een bestaande badkamer laat renoveren, dan is het natuurlijk erg belangrijk dat ze praktisch is en er fantastisch uitziet, maar hoe gezond en onderhoudsvriendelijk is uw badkamer eigenlijk?

Bij KlimaPlus plaatsen we niet alleen uw badkamermeubels, sanitaire toestellen en warm watervoorziening, we denken ook aan oplossingen voor waterbehandeling om kalk te voorkomen en de kwaliteit van uw sanitair warm water te verbeteren.

Kalk voorkomen, kan heel wat tijd en centjes besparen

waterbehandeling bwt klimaplus

Kalkhoudend water, ofwel hard water, kan uw kranen en leidingen behoorlijk aantasten. Dat heeft u vast al gemerkt. Schrobben is dan de boodschap, want die kalkaanzet gaat er vast niet heel gemakkelijk met één veeg van de spons af zoals de reclamespots beweren…

De kranen ontkalken en kalkaanslag verwijderen, is nochtans belangrijk, want kalk heeft erg nadelige gevolgen. U zal onder meer merken dat er minder waterdebiet uit de kranen komt en het water voelt vast ook minder aangenaam aan op uw huid. Verder tast kalkaanslag het binnenwerk van uw kranen en uw leidingen ook behoorlijk aan waardoor de levensduur ervan aanzienlijk wordt ingekort. En kranen vervangen, kan een dure grap zijn….

Maar door kalk te voorkomen, kan u ook onmiddellijk besparen.
Vele moderne verwarmingstoestellen zijn bijzonder kalkgevoelig en een kleine kalkaanslag kan al een serieuze boosdoener zijn voor uw energieverbruik. Weet u trouwens dat u ook heel wat minder wasverzachter nodig heeft wanneer u zacht water gebruikt in de wasmachine in de plaats van sterk kalkhoudend water?

U bent overtuigd van de noodzaak om kalk te verwijderen, maar u ziet al op tegen het schuur- en schrobwerk? Wees gerust, bij KlimaPlus hebben we de nodige expertise en materialen in huis om waterontharders te installeren die kalk voorkomen vóór er dus kalkaanslag kan optreden!

En hoe gezond is uw sanitair water eigenlijk echt?

Regenwater opvangen en bijvoorbeeld voor de douche gebruiken, is beslist een goede zaak voor het milieu en voor uw portemonnee. Maar in dit water kunnen onzuiverheden voorkomen, die ook in uw leidingen en toestellen belanden. De kleine deeltjes van zware metalen, pesticiden en bacteriën die in het water kunnen zitten kan u niet eens met het blote oog opmerken. Maar u wil vast wel dat uw sanitair water er niet alleen zuiver uitziet, maar het ook echt is?

KlimaPlus contacteren voor waterbehandeling lost het probleem op. We maken namelijk niet gewoon een offerte voor de plaatsing van waterfilters en waterontharders. Neen, we starten eerst met een gratis analyse van waterstalen. Aan de hand van het gedetailleerde analyseverslag kunnen we dan de juiste filters voorstellen om uw sanitair water tot maar liefst 30 micron te filteren en zo bent u écht zeker dat het water zuiver én gezond is!

Geïnteresseerd in die oplossingen die kalk voorkomen en uw water écht zuiveren? Contacteer ons voor een gratis wateranalyse!

Partners

klimaplus bwt waterbehandeling