Het principe van de warmtepomp eenvoudig uitgelegd

Dat een warmtepomp uw energiefactuur helpt verlagen, dat is u ongetwijfeld niet onbekend. Het interesseert u vast ook wel om een warmtepomp in uw huis te laten installeren, maar hoe werken ze precies en welk type moet u juist kiezen om u van een optimaal rendement te verzekeren?

Uw vakman legt het uit, in mensentaal!

Bij verwarmingsinstallateur KlimaPlus geloven we heel sterk in de meerwaarde van een duidelijk verhaal. Door technische begrippen duidelijk en in mensentaal uit te leggen, begrijpt u welke keuzes u best maakt, maar ook waarom! Er zijn verschillende types warmtepompen op de markt, maar het principe blijft steeds hetzelfde. Een warmtepomp onttrekt (gratis) omgevingswarmte aan de zon (bv. zonneboiler), de omliggende aarde (grond/water warmtepomp) of aan de buitenlucht (lucht/water warmtepomp zoals bv. een warmtepompboiler). Daarna geeft ze die opgevangen warmte af aan uw verwarmingsinstallatie waardoor die deze warmte ten volle kan benutten en u slechts in mindere mate moet bijstoken. Daar zit hem natuurlijk de besparing. U kan een warmtepomp bijvoorbeeld laten aansluiten op de vloerverwarming of de verwarming van uw zwembad, maar u kan de gerecupereerde warmte ook gebruiken voor het energiezuinig verwarmen van sanitair warm water. Bij een zonneboiler bijvoorbeeld vangen de zonnepanelen op het dak de gratis warmte van de zon op om daar het water in het boilervat mee voor te verwarmen.

warmtepomp sanitair warm water Klimaplus

Een moeilijke keuze of snel beslist?

Door de energiebesparing verdienen warmtepompen hun investering zelf terug, maar hoe lang is die terugverdientijd precies en waar kan uw huis de meeste warmte opvangen? Met een telefoontje naar uw vakman KlimaPlus uit Stekene bent u zeker dat u de juiste conclusies trekt, want we komen gratis bij u langs om u een maatwerk voorstel uit te werken en de nodige uitleg te verschaffen. In mensentaal! Ps: Vergeet u zich zeker niet te informeren over de premies waar u mogelijk voor in aanmerking komt als u voor een energiebesparende warmtepomp kiest?

Realisaties

warmtepompen klimaplus
vloer verwarming stekene
klimaplus warmtepompen
warmtepomp vloerverwarming klimaplus
warmtepomp sanitair warm water Klimaplus
warmtepomp klimaplus
verwarmingsinstallatie klimaplus
warmtepomp vloerverwarming klimaplus

Partners

klimaplus weishaupt installateur
klimaplus onderhoud vaillant
Klimaplus Jaga dealer
Klimaplus Itho Daalderop
onderhoud viessmann stekene
klimaplus vasco installateur